След като отговори на масираната атаката на Иран, Израел ще счита

...
След като отговори на масираната атаката на Иран, Израел ще счита
Коментари Харесай

Израел се надява отговорът му да сложи край на размяната на удари с Иран

След като отговори на масираната офанзивата на Иран, Израел ще счита този кръг от военни дейности за завършен , сподели във вторник почитан израелски народен представител, представен от " Ройтерс ".

Сред съображенията на Израел при планирането на контраудар са бойната нерешителност на западните сили , рискът за въздушните сили и нуждата да се резервира фокусът върху траялата повече от половин година атака в Газа, сподели Юли Еделщайн.

" Ще би трябвало да реагираме. Иранците ще схванат, че сме реагирали. И аз откровено се надявам, че това ще им даде урок, че не могат да нападат суверенна страна, единствено тъй като считат, че е допустимо ", сподели Еделщайн, който ръководи Кнесета за външните работи Комисия по въпроси и защита.

Но той добави: " Искрено се надявам, че те ще схванат, че не е в техен интерес да продължаваме този тип замяна на удари. Ние не се интересуваме от пълномащабна война. Ние не сме, както споделих, в бизнеса на отмъщението. "
 Израел даде обещание интелигентен отговор на иранската офанзива
Израел даде обещание интелигентен отговор на иранската офанзива

След иранския отговор и интернационалните апели за деескалация

Израелски публични лица споделят, че отговорът на иранските офанзиви ще бъде координиран от премиера Бенямин Нетаняху и неговия боен кабинет. Еделщайн, някогашен министър в кабинета от партията на Нетаняху Ликуд, чиято роля в този момент включва преразглеждане на държавни решения, не обясни доколко е бил осведомен за оперативните проекти.

Изстрелването на стотици безпилотни самолети камикадзе, крилати ракети и балистични ракети в събота вечер означи против Израел от Иран. Повечето от заканите бяха свалени от израелските, американските, английските, френските и йорданските сили.

Иран дефинира офанзивата като, който унищожи постройка в комплекса на посолството му в Дамаск и умъртви двама от неговите генерали и няколко други офицери.

Израел - който не е поел отговорност за офанзивата от 1 април - споделя, че не може да разреши открит фронт с иранците , изключително до момента в който се бие против подкрепяните от Техеран милиции в Газа, Ливан, Сирия, Ирак и Йемен.

Анкета на Канал 13 TV откри, че 29% от израелците поддържат неотложен удар против Иран, 37% поддържат офанзива на по-късна дата и 25% се опълчват на сходни дейности.

Израел употребява бойни самолети и прехващачи на огромна надморска височина, с цел да отблъсне иранските залпове, което съгласно Еделщайн коства " голяма сума пари ".

Сред отговорностите на неговата комисия беше да подсигурява, че Израел разполага с непрекъснати доставки на ракети прехващачи. Той сподели, че слуховете, че Израел изпитва дефицит на прехващачи, са погрешни.
 Путин прикани страните от Близкия изток да се оттеглен от
Путин прикани страните от Близкия изток да се оттеглен от " пагубен конфликт "

Той беседва с иранския президент Ебрахим Раиси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР